Skip to main content
klachten

Nekklachten

Nekpijn is na rug- en schouderpijn de meest voorkomende klacht aan het bewegingsapparaat. Veelal wordt een stijf gevoel en verminderde beweeglijkheid van de nek ervaren. Nekpijn kan zowel plotseling ontstaan als meer geleidelijk en kan onder andere hevig, zeurend of dof aanvoelen.

Naast nekpijn kan ook hoofdpijn, uitstralende pijn naar de bovenrug, schouderregio of armen worden ervaren. Het is niet altijd duidelijk hoe nekpijn kan ontstaan. Het maken van een verkeerde beweging, overbelasting, verkeerde houding of spanningen kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van nekklachten. Hoewel pijn in de nek veelal vanzelf verdwijnt, kan dit hinderlijk zijn in de uitvoer van dagelijkse bezigheden. Graag helpen wij u bij het in kaart brengen van de factoren die wellicht een rol kunnen spelen in het ontstaan van de klachten en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Bij de behandeling van nekklachten kunt u denken aan manuele therapie of algemene fysiotherapie, oefentherapie, dry needling, easy taping of psychosomatische fysiotherapie.