Skip to main content

Directe toegankelijkheid Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Lekkerkerk kunt u zonder doorverwijzing van uw huisarts of specialist behandeld worden. Deze regeling noemt men Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). U kunt dus zonder verwijsbrief bij ons terecht.

Sinds 1 januari 2006 kunt u bij klachten rechtstreeks naar de fysiotherapeut zonder dat een verwijsbrief van uw huisarts of specialist noodzakelijk is. Dit geldt eveneens voor de gespecialiseerde vormen van fysiotherapie zoals manuele therapie of oefentherapie

Als u gebruikt maakt van de directe toegankelijkheid dan voeren we eerst de zogenaamde screening uit. Dit betekent dat de therapeut eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent.
Mocht dat niet zo zijnt, dan kan de therapeut u bijvoorbeeld adviseren om contact op te nemen met uw huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van de collega’s, in overleg met u beginnen met de behandeling.

Kan iedereen zich zomaar aanmelden?
U kunt rechtstreeks bij de fysiotherapeut van uw keuze een afspraak maken.

Wat te doen bij twijfel? 
Als u niet zeker weet of fysiotherapie voor uw klacht de goede keuze is kunt u natuurlijk ook gewoon een afspraak met de huisarts maken voor een verwijzing.

Wordt het wel vergoed?
Alle verzekeraars vinden DTF heel belangrijk en hebben dit dan ook in de polis van hun aanvullende verzekeringen opgenomen. Voorwaarde voor vergoeding is, dat de fysiotherapeut ingeschreven staat in het BIG-register en in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF en dat hij/zij behandeld volgens de door het KNGF opgestelde richtlijnen. Alle medewerkers van onze praktijk voldoen aan deze voorwaarden.