Skip to main content
klachten

Schouderklachten

Onze schouderspecialisten  behandelen resultaat gericht en maken gebruik van unieke behandelmethoden.  Om de klachten te verhelpen hanteren onze schouderspecialisten mede een hands-on gerichte aanpak. Hierbij vindt behandeling plaats in een van onze 5 behandelkamers. Daarnaast is het mogelijk dat er direct functioneel geoefend wordt in onze oefenruimte. Wij werken met  de nieuwste technieken en inzichten en u zult direct positief resultaat ondervinden van de behandeling. Indien nodig geven wij u specifieke oefeningen voor thuis om het herstel te bevorderen.  Deze oefeningen staan grotendeels in een online data-base, zodat u deze thuis gemakkelijk kunt oefenen. 

De schouder

Het schoudergewricht is een complex gewricht waarbij vaak meerdere factoren een rol spelen wanneer er klachten ontstaan. De schouder beweegt in een zogenaamde ‘keten’ waarbij ook het sleutelbeen, het schouderblad, nekwervels en ribben een rol spelen tijdens bewegen.Meestal wordt schouderpijn ’s nachts gevoeld en met het heffen van de arm. Ook kan er sprake zijn van uitstraling naar de nek of bovenarm en kunnen er tintelingen zijn in de arm of hand. Schouderklachten (en nek- schouderklachten) kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan en kunnen worden ervaren als een doffe, zeurende of zelfs schietende pijn.

Een val of onverwachte beweging kan (nek-)schouderpijn tot gevolg hebben maar ook langdurige overbelasting, verkeerde houding, werken met de armen boven schouderhoogte of het langdurig maken van herhalende bewegingen met de schouder kunnen tot klachten leiden. Nek- schouderklachten kunnen ook ontstaan wanneer er sprake is van spanningen of stress, bijvoorbeeld thuis of werk gerelateerd. Vaak voelt de nek- schouderregio dan ook stijf/ gespannen en pijnlijk aan.

Voorbeelden van aandoeningen van het schoudergewricht zijn impingement (inklemming van weke delen), slijtage, instabiliteit, labrum laesies of frozen shoulder. Het kan zijn dat zich stoornissen in functie voordoen (bijvoorbeeld verhoogde spierspanning, spierverkorting of bewegingsbeperkingen) zonder dat er een eenduidige diagnose kan worden gesteld. Omdat schouderklachten complex van aard zijn is het van belang te splitsen welke gewrichten of structuren zijn betrokken om zo te achterhalen waar de klachten afkomstig van zijn. Wanneer dit duidelijk is kan een gericht behandelplan worden opgezet.