Kinesiotape

De methode Kinesiotape (bewegingstape) gaat uit van bewegingssturing middels het “spiervlies” met als doel verbetering van de sturing van de spieren en afname van pijnklachten. Er wordt getest welke tapemethode gebruikt moet worden en in welke richting de tape moet worden aangebracht. Direct na het aanbrengen van de tape, wordt er vermindering van pijn ervaren en een grotere bewegelijkheid.

Kinesiotape is een elastisch, gekleurde tape die de bewegingssturing van gewrichten en spieren verbeterd. De huid wordt als het ware opgetild (‘liftwerking’). De huid is via de fascia (spiervlies / bindweefsel) verbonden met diepere huidlagen, spieren, pezen en botten die eronder liggen. Het lifteffect van de tape ontstaat direct afname van de druk en dus vermindering van de klachten. Dit leidt tot afname van pijn, verbetering van de aan- en afvoer van vocht en een verbetering in de doorbloeding. Daarnaast krijg je door de tape een prettiger bewegingsgevoel. Door de verbetering in gewrichtssturing, afname in pijn en toename in bewegingsvrijheid wordt tevens het doen van oefeningen of training toegankelijker.
Kinesiotape wordt gebruikt bijvoorbeeld pijnklachten, spierzwakte, instabiliteitsklachten of onvoldoende beweeglijkheid van spieren of gewrichten.